2014. június 10., kedd

Paleo bagett

A receptet itt találtam, nem is változtattam rajta semmit, csak annyit tennék hozzá, hogy mindenképp vizes kézzel kell formázni, mert a 2. adagot anélkül csináltam, és nem lett olyan, mint az előző napi.


Hozzávalók
200g darált mandula / mandulaliszt 
160g darált lenmag 
7 púpos evőkanál útifűmaghéj 
1 csomag sütőpor 
1 teáskanál só 
4 tojás fehérje 
4-5 dl forró víz 


Tojásos velővel már kipróbáltam! Biztos fogok még ilyet sütni.


A sütőt melegítsd elő 175 fokra, amíg készül a tészta. Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban. Verd fel a tojás fehérjét közepesen kemény habbá. A felkevert tojás fehérjéhez add hozzá a forró vizet és keverd össze. Öntsd rá a szárazanyagokra és keverd amíg csomómentes tésztát kapsz. 

Sütőpapírral bélelt tepsibe tedd és vizes kézzel formázz belőle bagetteket. Díszítheted különböző magokkal, ami fontos, hogy jól nyomkodd őket bele! Süsd kb. 50 percig. Felvágás előtt hagyd teljesen kihűlni rácson.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése